Így használják a virtuális és kiterjesztett valóság technológiáit

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Szimulációs Oktatási Központja a régi főépület IV. emeletén 280 négyzetméteren működik 2015 óta. A most kezdődött fejlesztés eredményeként a központ hasznos alapterülete több mint hatszorosára, 1700 négyzetméterre bővül, ahol ultramodern szimulációs oktatási központ kap helyet, tájékoztatta az egyetem szerdán az Origó szerkesztőségét.

Forrás: ORIGO2021. 11. 13. 10:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Szimulációs Oktatási Központ elsődleges feladata a graduális és posztgraduális képzésben részt vevő orvostanhallgatók, orvosok, valamint az egészségtudományi képzésben résztvevők manuális és kommunikációs készségeinek fejlesztése, és ezzel a klinikai oktatási programok teljes körű támogatása.

Ahogy arról az egyetem tájékoztatott, a Szimulációs Oktatási Központ tevékenysége iránti igény évről évre emelkedik, jelenleg szemeszterenként közel 1 1500 kontaktóra zajlik itt. Ezért vált szükségessé a terület növelése, s ezzel együtt a szimulációs oktatásban használt eszközpark modernizálása, megújítása. 

A központban kialakítanak egy olyan tanműtőt, melyben valós orvosi eszközökkel műtétek végezhetők el oktatási vagy demonstrációs célzattal

– közölte szerdán a PTE.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.