időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo

James Bondnak köszönhetően újra erőre kaptak a mozik

Forrás: vg.hu
2021.11.16. 08:32 2021.11.16. 20:03
James Bondnak köszönhetően újra erőre kaptak a mozik

Már a járvány előtti szintet is meghaladták az októberi hónap bevételei az Egyesült Királyság és Írország mozijaiban. A The Guardian anyaga a Cineworld eredményére hivatkozik, amely – az olyan kasszasikereknek köszönhetően, mint a Nincs időnk meghalni, a Dűne és a Venom – 2019 azonos időszakához képest 127 százalékkal magasabb jegypénztári bevételt könyvelhetett el – írja a Vg.hu.

A fellendülésben a nagy sikert hozó amerikai blockbusterek visszatérésének is elévülhetetlen érdemei voltak. A Dűne szinte mindenhol jó kritikákat kapott, a Fekete özvegy, a Venom, valamint a Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája a mindig jól szereplő szuperhősfilmek közé tartozik, a Nincs időnk meghalni pedig amiatt is kiemelt figyelemben részesül, mivel ez Daniel Craig utolsó alakítása James Bond szerepében.

A 007-es szuperkém az Egyesült Királyságban és Írországban összesen 90 millió fontot hozott a konyhára egy hónap alatt; ez az ötödik olyan film, amely képes volt erre. A Cineworld 127 mozit üzemeltet az Egyesült Királyságban.

A cégcsoportnak tíz országban 752 mozija van, ráadásul a globális bevétele elérte a pandémia előtti szint 90 százalékát – közölte a Vg.hu.

Örömmel látjuk, hogy a közönség nagy számban tér vissza a mozivászon elé. Partnerségeink a stúdiókkal jobbak, mint valaha, és hihetetlenül jó filmek érkeznek az év hátralévő részében is

– nyilatkozta Mooky Greidinger, a Cineworld igazgatója.

A hálózat szerint a várhatóan jól teljesítő filmek közül – amennyiben a járványhelyzet nem szól közbe – a Pókember, a Nincs hazaút, a Sing 2., a Szellemirtók és a Mátrix – Feltámadás vonzza majd be a legtöbb nézőt.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Daniel Craig (Fotó: Flickr)