Rendezői díjat kapott Bergendy Péter az Oscar-nevezett filmjéért

A Ravenna Nightmare filmfesztiválon a kritikusok zsűrije a legjobb rendező díjával tüntette ki Bergendy Pétert a Post Mortemért. A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült borzongató kísértetfilm országszerte látható a mozikban – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 09. 11:30
Post Mortem-Day07
Post Mortem-Day07 Fotó: Attila Szvacsek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horrorfilmes fesztivált 19. alkalommal rendezték meg november első hetében Ravennában. A nemzetközi versenyprogramban a kritikusokból álló szakmai zsűri Bergendy Pétert tüntette ki a legjobb rendező díjával a Post Mortem-ért a hétvégén. A zsűri indoklásában kiemelte, hogy

a horrorfilm műfaja mindig remek lehetőséget kínál arra, hogy nagy történelmi pillanatokra reflektáljon, de ezzel sajnos ritkán élnek az alkotók. Csodás meglepetés, hogy a Post Mortem élt a lehetőséggel, és a zsánerfilmből metafora született.

A különleges hangulatú magyar mozifilm, melynek főhőse egy vándorfotós, már egy éve szép sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat, mintegy harminc seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilmes mustrákon. Az első világháborút követő spanyolnátha időszaka alatt játszódó borzongató kísértetfilm főszereplője Klem Viktor és Hais Fruzsina. Nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában – operatőr, vágó, látvány, maszk – a Post Mortem alkotóit díjazta.

A hazai mozikban országszerte látható a Post Mortem, mely a Szupermodern stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás Magyarország hivatalos nevezettje a 2022-es Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájában.

Borítókép: Részlet a filmből (Fotó: Szupermodern Filmstudió/Szvacsek Attila)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.