Világrekordot állított fel egy férfi 444 karácsonyfával a lakásában

Egy bevallottan „karácsonyőrült" német férfi rokordmennyiségű műfenyőt állított fel a lakásában idén karácsonyra.

Forrás: MTI2021. 12. 09. 13:03
JEROMIN, Thomas
Rinteln, 2021. december 6. Thomas Jeromin a németországi Rintelnben lévõ házának karácsonyfái között 2021. december 6-án. Jeromin új világcsúcsot ért el a házában felállított 444 karácsonyfával. MTI/AP/DPA/Ole Spata Fotó: Ole Spata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alsó-szászországi Rintelnben élő 55 éves Thomas Jeromin és a felesége, Susanne évről évre valóságos „karácsony-csodaországgá” változtatja saját otthonát a rengeteg feldíszített műfenyővel.

 Tavaly 420 karácsonyfát zsúfoltak be a 100 négyzetméteres lakásba, az idén állított 444 fenyőt 47 ezer égő világítja meg.

 A karácsonyfák között akadnak tematikusak is, például Star Wars-figurákkal vagy gumikacsákkal díszített fenyők.

 Jeromin minden évben már augusztus első napján lehozza a műfenyőket padlásról, mivel egyebek közt 

nem kevesebb mint 72 ezer díszgömböt kell rájuk aggatni. 

Egy ideje már szerte Németországból küldenek neki karácsonyi díszeket. A koronavírus-járvány előtt a férfi vezetett túrákat is tartott karácsonyfa-paradicsomában. Idén még nem újította fel ezt a szokását, már csak azért sem, mert túl kevés a hely a lakásban.

A Németországi Rekordintézet (Rekord-Institut für Deutschland, RID) hétfőn a helyszínen ellenőrizte és ismerte el hivatalos RID-világrekordként a karácsonyfaerdőt mint „a legtöbb feldíszített karácsonyfát egy helyen”.

Borítókép: Thomas Jeromin a németországi Rintelnben lévő házának karácsonyfái között 2021. december 6-án (Fotó: MTI/AP/DPA/Ole Spata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.