Közel tízmillióért lehet a miénk az extrém divatmárka fekete tigrisszobra

A tizenhárom kilós műalkotás a sanghaji művész, Nik Kosmas keze munkáját dicséri és mindössze tizenöt darab készült belőle.

Belák Tamás
2022. 01. 27. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol gyökerekkel rendelkező, extravagáns francia luxusmárka, a Balenciaga kínálatában nem először tűnik fel méregdrága kiállítási tárgy.

Korábban ikonikus sportcipőmodelljeik (mint a pár éve minden második amerikai celeb lábán látható Triple S) kristálykockába gravírozott képmását bocsátották a nagyérdemű rendelkezésére, darabját potom 495 euróért (körülbelül 180 ezer forintért).

A most megjelent termék azonban erősen limitált darabszámban készülő, valódi művészeti alkotásként egészen más árkategóriába került:

a fekete, rézből készült, jellegzetesen stilizált tigrisszobor fogyasztói ára ugyanis nem kevesebb, mint 25 ezer euró, azaz hozzávetőlegesen 9,25 millió forint.

Az 56 centiméter hosszú, 28 centi magas, 18 centi széles és 13 kilós műalkotás a sanghaji művész, Nik Kosmas keze munkáját dicséri, és mindössze 15 darab készült belőle.

Fotó: Balenciaga.com

A csillagászati összegű ár és a limitált darabszám mellett a nem mindennapi ereklye beszerzését az is nehezíti, hogy kizárólag egyes üzletekben juthatunk hozzá. Ha valaki szeretné napjaink egyik vezető divatcége történelmének ezt a nem mindennapi darabját az otthonában tudni, annak érdemes online lefoglalnia.

Borítókép: A tigrisszobor képe a hivatalos webshopból (Fotó: Balenciaga.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.