időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Közel tízmillióért lehet a miénk az extrém divatmárka fekete tigrisszobra

Belák Tamás
2022.01.27. 08:24 2022.01.27. 20:05
Közel tízmillióért lehet a miénk az extrém divatmárka fekete tigrisszobra

A spanyol gyökerekkel rendelkező, extravagáns francia luxusmárka, a Balenciaga kínálatában nem először tűnik fel méregdrága kiállítási tárgy.

Korábban ikonikus sportcipőmodelljeik (mint a pár éve minden második amerikai celeb lábán látható Triple S) kristálykockába gravírozott képmását bocsátották a nagyérdemű rendelkezésére, darabját potom 495 euróért (körülbelül 180 ezer forintért).

A most megjelent termék azonban erősen limitált darabszámban készülő, valódi művészeti alkotásként egészen más árkategóriába került:

a fekete, rézből készült, jellegzetesen stilizált tigrisszobor fogyasztói ára ugyanis nem kevesebb, mint 25 ezer euró, azaz hozzávetőlegesen 9,25 millió forint.

Az 56 centiméter hosszú, 28 centi magas, 18 centi széles és 13 kilós műalkotás a sanghaji művész, Nik Kosmas keze munkáját dicséri, és mindössze 15 darab készült belőle.

Fotó: Balenciaga.com

A csillagászati összegű ár és a limitált darabszám mellett a nem mindennapi ereklye beszerzését az is nehezíti, hogy kizárólag egyes üzletekben juthatunk hozzá. Ha valaki szeretné napjaink egyik vezető divatcége történelmének ezt a nem mindennapi darabját az otthonában tudni, annak érdemes online lefoglalnia.

Fekete özvegy

A leghíresebb éveiben csak Lady Guccinak hívták. Az olasz divatmárka arca volt: ragyogás, luxus, hatalom, az élet javainak habzsolása.

Borítókép: A tigrisszobor képe a hivatalos webshopból (Fotó: Balenciaga.com)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.