Közel 800 ezer forintjába került három szendvics egy peches utazónak

Az ausztrál hatóságok 2664 ausztrál dollár (736 ezer forint) bírsággal sújtottak egy Indonéziából érkező utast, mert néhány szendviccsel a csomagjában lépett be az országba.

Forrás: MTI2022. 08. 01. 13:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bali szigetéről érkező „csempészt” a darwini repülőtéren kapták el, ahol Zinta, egy elrejtett élelmiszer keresésére kiképzett kutya szagolta ki a hátizsákban becsempészett két McMuffint és egy sonkás croissant-t.

Ez lesz a legdrágább gyorsétel, amelyet ez az utas valaha is vásárolt

– kommentálta a lebukást Murray Matt ausztrál mezőgazdasági miniszter.

Az ausztrál hatóságok vasszigort tanúsítanak az állat- és növényegészségügyet illetően, mert meg akarják óvni az ország stratégiai fontosságú mezőgazdasági szektorát a behurcolt fertőzésektől. Különösképpen árgus szemmel figyelik az Indonéziából származó importot, mivel nemrég száj- és körömfájást észleltek szarvasmarháknál Bali szigetén. A betegség ugyan nem veszélyes az emberre, de egy járvány pusztító hatással lehet az állattenyésztésre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.