időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Öt magyar bűnöző is felkerült az Europol Most Wanted listájára

Forrás: MTI
2022.09.29. 09:49 2022.09.29. 18:11
Öt magyar bűnöző is felkerült az Europol Most Wanted listájára

Az Europol legkeresettebb bűnözőinek listájára öt magyar férfi is felkerült – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Police.hu oldalon.

Azt írták, hogy idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött ember került fel a Most Wanted oldalra. Ezen a listán (a legkeresettebbek listáján) olyanok szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt köröznek. Ide került fel öt olyan férfi, akit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI) debreceni nyomozói keresnek – tették hozzá.

A közlemény szerint a magyar bűnszervezethez köthető nyomozás 2020-ban kezdődött, majd 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, amely egymással párhuzamosan terjesztette a kábítószert. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. Tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, amely Hajdú-Bihar megyében bonyolított le drogüzleteket.

A Bács-Kiskun megyei, csúcstechnológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítaniuk a KRNNI debreceni nyomozóinak, kettőt közülük el is fogtak. Öt ember ellen belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben – írták. Még nem volt példa arra, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött is egy időben szerepeljen a Most Wanted-listán – jelezték.

A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét is kérik; a férfiak kiléte és fényképe megtekinthető a Police.hu oldalon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.