Öt magyar bűnöző is felkerült az Europol Most Wanted listájára

Az Europol legkeresettebb bűnözőinek listájára öt magyar férfi is felkerült – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Police.hu oldalon.

Forrás: MTI2022. 09. 29. 9:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, hogy idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött ember került fel a Most Wanted oldalra. Ezen a listán (a legkeresettebbek listáján) olyanok szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt köröznek. Ide került fel öt olyan férfi, akit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI) debreceni nyomozói keresnek – tették hozzá.

A közlemény szerint a magyar bűnszervezethez köthető nyomozás 2020-ban kezdődött, majd 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, amely egymással párhuzamosan terjesztette a kábítószert. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. Tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, amely Hajdú-Bihar megyében bonyolított le drogüzleteket.

A Bács-Kiskun megyei, csúcstechnológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítaniuk a KRNNI debreceni nyomozóinak, kettőt közülük el is fogtak. Öt ember ellen belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben – írták. Még nem volt példa arra, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött is egy időben szerepeljen a Most Wanted-listán – jelezték.

A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét is kérik; a férfiak kiléte és fényképe megtekinthető a Police.hu oldalon.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.