A turul visszatér Munkácsra

A mostani visszaröpülés meglehet, hogy a régi magyar–ruszin barátság jegyében fog megtörténni.

Balázs D. Attila
2022. 10. 30. 8:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy rossz hírünk Ukrajna magyarelleneseinek: a turul előbb-utóbb mint főnixmadár fog visszatérni a munkácsi vár fokára. Hiszen egyszer már visszatért, miután letudta maga mögött a kimúlt Csehszlovákiát és a Szovjetuniót. Legutóbb a magyar és az ukrán nép közötti barátság jegyében történt az újraállítás. A mostani visszaröpülés meglehet, hogy a régi magyar–ruszin barátság jegyében fog megtörténni.

Addig is adjon erőt a honismeret iránt fogékony időutazóknak ez a 110 éves munkácsi lap, amely egy igen szép, ritka és éles felvétel a várhegyről. Zrínyi Ilona Árpád-kori alapítású erőssége körül még minden az eredeti rendet mutatja. A millenniumi turulemlékmű is háborítatlanul olvad a tájba, jelezvén nekünk: így volt, így lesz.

Az Időutazás a magyar múltba 124. részében tovább bóklászunk a nagy hazában a régi képeslapok segítségével.

A sorozat további epizódjait ITT tekinthetik meg.

Borítókép: Munkács, 1913. Millenniumi turul a vár fokán (Forrás: Balázs D. Attila gyűjteménye)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.