Móricz-Sabján Simon nyerte idén a Capa-nagydíjat

Móricz-Sabján Simon az Alföldről készített Árnyéksáv című sorozatával nyerte idén a Capa-nagydíjat.

Forrás: MTI2022. 10. 21. 11:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elismerést minden évben az a fotós kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot – áll a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ MTI-hez eljuttatott közleményében.

Móricz-Sabján Simon több mint tíz éve fényképezi az Alföldet, korábbi fotóesszéjét új címmel és tágabb témákon át folytatta, elsősorban ezen települések lakóinak és közösségeinek sorsfordulataira koncentrálva.

A fotós elsősorban a mulandóságot, a települések elöregedését, a lehetőségek hiányát, az idei év természeti válságai és az infláció által okozott károkat igyekszik bemutatni sorozatában. Legfontosabb kérdése, hogy a sorsszerű változások hogyan befolyásolják az Alföld településeit, és miként alakul majd az itt élők jövőképe.

A Capa Központ az ösztöndíjak és a díj odaítélésével hangsúlyozni szeretné elkötelezettségét a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett. Az ösztöndíjak és a díj az alkotók további fejlődését és jövőbeni kísérletezésének előmozdítását szolgálja.

Borítókép: Móricz-Sabján Simon, a Népszabadság fotóriportere áll Sárvidék című sorozatának egyik képe mellett a Pictorial Collective nevű munkacsoport kísérőtárlatán a World Press Photo 2015 kiállítás megnyitóján 2015. szeptember 24-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.