Bronzérmet hoztak a magyarok a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjéről

A legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyen ördöghallal és feketekagylóval is dolgoztak a résztvevők.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 23. 19:53
null
Fotó: ANTONIO FEKETE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remekelt a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjén a magyar csapat: Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis bronzérmet nyertek a legnagyobb presztízsű  nemzetközi megméretésen.

Az eredményt hétfő este hirdették ki a franciaországi Lyonban, eszerint az idei döntő győztese Dánia, második helyen pedig Norvégia csapata végzett. 

Formabontó tányértémával készültek a csapatok: gyerekmenüt készítettek, három fogást 15 személyre: a fogások mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepelt.

A névadó Paul Bocuse séf szülővárosában 24 nemzet csapata készíthette el fogásait, ahová a magyar Bocuse-csapat az európai válogatón elért második helyezéssel érkezett.

A csapat élén Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként. A coach feladatait Széll Tamás látta el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke volt. 

A verseny legjobb commis-jának (segédjének) járó díjat Norvégia kapta, a legjobb tál Svédország, a legjobb tányértéma pedig Franciaország csapatáé lett.
Idén, első alkalommal társadalmi elkötelezettség díjat is átadtak: ezt Mexikó nyerte el, továbbá szintén először gyermekzsűrije is volt a rendezvénynek, amely Japánnak ítélte különdíját.

A Bocuse d’Or lyoni döntőjén hagyományosan két ételt kell elkészíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást. A táltéma kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab-kagyló voltak. 

Borítókép: Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis bronzérmet nyertek (Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.