Óvatlan karácsonyi betörők: a biztonsági kamera mindent rögzített + videó

A kerületi nyomozók néhány napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Police.hu2023. 01. 05. 8:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy csepeli telephelyre törtek be az év végi ünnepek alatt többször is, összesen 28 millió forint értékben vittek el szerszámgépeket és kábeleket. A XXI. kerületi rendőrök csütörtökön elfogták a feltételezett elkövetőket – közölte az MTI. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indított nyomozást, miután 2022. december 27-én egy csepeli cég telephelyéről betörést jelentettek be. 

Az eljárás során kiderült, hogy a tettesek a karácsonyi időszakban többször is visszatértek a telephelyre, ahonnan szerszámgépeket és több száz kilogramm rézkábelt loptak el, összesen mintegy 28 millió forint értékben. A biztonsági kamerák rögzítették a bűncselekményt.

A kerületi nyomozók néhány napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket 2023. január 2-án fogtak el. A bűncselekményt tagadó 30 éves L. Norbertet és 33 éves B. Sándort őrizetbe vették, letartóztatásuk indítványozására előterjesztést tettek, míg a beismerő vallomást tett 30 éves D. Kálmán szabadlábon védekezhet – ismertették. 

Borítókép: Részlet a biztonsági kamera felvételéből (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.