Túrázással kezdődik a Rockenbauer 90 emlékév

Jövő szombaton bárki csatlakozhat a közel 17 kilométeres, ingyenes túrához.

Magyar Nemzet
2023. 01. 19. 20:29
null
Budapest, 2023. január 7. Természetjáró turisták nagyobb csoportja halad az Országos Kéktúra turista útvonal jelzett szakaszán az egykori királyi Vadaskert erdejében, január elején szokatlanul enyhe, napfényes idõjárásban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rockenbauer 90 emlékév túrázással veszi kezdetét január 28-án. A legendás túrázó, filmes Rockenbauer Pálról elnevezett Dél-Dunántúli Kéktúra teljes útvonalát, az Írott-kőtől Szekszárdig legyalogolják a résztvevők év végéig.  

A gyaloglást a Vasi Vándorok SE kezdi a Dunántúl csúcsától Bozsokig, egy későbbi napon Szombathelyig, majd Egyházasrádócig teljesítenek egy-egy szakaszt – tájékoztatott Gombos Kálmán túravezető. Ezután a Borostyánkő, majd az Őrségben a Varga Jenő Egyesület viszi tovább a stafétabotot a zalai határig április 1-jéig, ami év végén ér Szekszárdra – részletezte. 

Jövő szombaton bárki csatlakozhat a közel 17 kilométeres, ingyenes túrához: reggel nyolc órakor Bozsokon, később Velemben a Szt. Vid-kápolnánál, vagy a Hörmann-parkolónál. 

Rockenbauer Pál neve a legtöbbek számára az általa készített, Másfél millió lépés Magyarországon című sorozatból ismert.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy több politikusunk is a természetben töltődik fel és merít erőt. 

Novák Katalin köztársasági elnök október 2-án, a kéktúrázás napján az Írott-kő–Kőszeg–Tömörd közötti 29 kilométeres szakaszt teljesítette.

Közösségi oldalán akkor azt írta az államfő, hogy férjével, Istvánnal úgy döntött, az elnökség öt éve alatt közösen bejárják a közel 1200 kilométert, hogy még jobban megismerjék Magyarország legszebb tájait. „Így is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, milyen szerethető Magyarország” – hangsúlyozta Novák Katalin.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.