időjárás 7°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Nem vettek repülőjegyet a csecsemőnek a szülei, Tel-Avivban akarták hagyni, nagyon siettek

Belák Tamás
Forrás: CNN.com
2023.02.02. 12:26 2023.02.02. 17:17
Nem vettek repülőjegyet a csecsemőnek a szülei, Tel-Avivban akarták hagyni, nagyon siettek

Nem akarták lekésni a járatot.

A Brüsszelbe tartó pár a Ryanair járatával utazott volna Tel-Avivból Brüsszelbe a Ben Gurion nemzetközi repülőtérről. A bejelentkezéshez érkezve derült ki, hogy a babának nincs jegye, ugyanis szülei nem vettek neki; ekkor a házaspár habozás nélkül továbbhaladt, hátrahagyva gyermekét a check-in pultnál.

A reptér munkatársa felvette a kapcsolatot a biztonsági szolgálattal, akik rövid úton visszahozták a szülőket. Ezt követően a rendőrségre bízták az esetet – ecsetelte a szituációt a Ryanair szóvivője a CNN-nek.

Az izraeli repülőtéri hatóság közleményéből kiderült, hogy a házaspár késve, a járatra történő bejelentkezés lezárása után érkezett a reptérre. A csecsemőt az ülésével együtt hagyták ott az 1-es terminálon, mielőtt továbbrohantak a biztonsági ellenőrzés felé.

Az izraeli rendőrség szóvivője a CNN-nek arról számolt be telefonon, hogy mire a rendőrség a helyszínre érkezett, az ügy megoldódott.

A baba a szülőknél volt, további vizsgálatra nincs szükség

– emelték ki. Érdemes megjegyezni, hogy a Ryanair honlapján a jegyvásárlás során külön felugró üzenet tájékoztat róla, hogy 25 eurós díjat kell fizetni a felnőtt ölében utazó kisgyermek után is.

Az eredeti cikk a CNN oldalán érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.