időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Hogyan segíthetünk házi kedvenceinken a nagy hidegben?

Magyar Nemzet
Forrás: OS
2023.02.06. 14:12 2023.02.06. 14:15
Hogyan segíthetünk házi kedvenceinken a nagy hidegben?

Az elkövetkező napokban durva fagyok jönnek. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető, hogy állataink szenvedjenek a zord időjárástól.

A nagy hidegben kint tartott kedvenceink számára feltétlenül biztosítsunk energiában dús eleséget és szélvédett kuckót. Napközben többször ellenőrizzük az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet ilyenkor langyosra kell cserélni – tanácsolja Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

 

Ne feledjük el azt sem, hogy a hideg idő hatására nem csökken le kedvenceink mozgásigénye. Mindennap szánjunk időt a velük való sétára, játékra.

 

A szabadban tartott állatainkat semmiképpen se fürdessük, hiszen ilyenkor a természetes zsíros védőréteget lemosnánk, ezzel rontva az állat prémjének természetes szigetelő rétegét.

Az utcákon sok kóbor állat kószál. Aki csak tud, az fogadjon be közülük – akár csak kis időre – egyet-egyet – hangoztatta Seres Zoltán.

Az egyesület állatmentései során az elmúlt évek alatt számtalan esetben találkozott utcára dobott, fagyást szenvedett kutyákkal. A háziállatok felelős tartása a gazda kötelessége. Állatot elhagyni, kitenni vagy úgy tartani, hogy az elpusztul, az bűncselekmény, amiért letöltendő börtönbüntetés is kiszabható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.