Sajgó szívek törtek darabokra Valentin reggelén, ezt a böngészőt már soha többé nem használhatjuk

Február 14-től végleg letiltja az egykoron meghatározó Internet Explorert a Windows 10-en a Microsoft, ugyanakkor a felhasználók kezét nem engedik el: bár az utolsó szög is bekerül a böngésző koporsójába, az átállást is megkönnyítik és kompatibilitási módot is kínálnak – írja a HVG.

Magyar Nemzet
Forrás: Hvg.hu2023. 02. 14. 7:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valentin-napon szakít végleg az Internet Explorerrel a Microsoft: azok a felhasználók és szervezetek, akik még a támogatás kivezetése ellenére is használják a Windows 10 operációs rendszeren a böngésző 11-es verziószámú változatát, február 14-től vagy az Edge böngészőt kell használniuk, vagy más megoldás után kell nézzenek – a Microsoft ugyanis letiltja azt.

Mint arra a gHacks felhívja a figyelmet, a letiltáshoz vezető frissítés nem is a Windows Update-en keresztül érkezik majd, hanem az IE utódjának szánt Edge böngésző fog kapni egy frissítést. Ráadásul nem kegyelmez a Microsoft: amint a frissítés települt, nem lesz mód a korábbi állapot visszaállítására.

Ezt követően az Internet Explorer ikonjaira kattintva már az Edge fog betöltődni, és ebbe a Microsoft át is költözteti a felhasználó adatait, így nem veszik el semmi, a böngészést ugyanúgy lehet folytatni az új környezetben is. A régi böngészőre utaló vizuális elemek várhatóan júniusban tűnnek majd el a Windows 10-ből.

Az Edge böngészőben rendelkezésre áll egy úgynevezett „Internet Explorer-mód” is, mely akkor lehet hasznos, ha egy régebbi alkalmazás, weboldal nem kompatibilis az újabb böngészőkkel. Ennek engedélyezésére a rendszergazdáknak készült egy útmutató, mely elérhető a vállalat támogatási oldalán.

Az Internet Explorer ezt követően már csak néhány, nem felhasználói Windows 10-kiadáson és Windows Server-rendszeren marad elérhető, valamint a régebbi, már nem támogatott operációs rendszereken. A Windows 11-en soha nem is volt elérhető az Internet Explorer.

A teljes, eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.