Az egész emberiséget érintő kérdésben tett fontos bejelentést a NASA

A következő száz évben nem fenyegeti a Földet aszteroida becsapódása – közölte legújabb bolygóvédelmi stratégiájában az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 20. 6:58
Forrás: NASA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NASA mintegy harminc éve tanulmányozza azokat a Föld-közeli objektumokat (NEO), amelyek a Nap körül keringenek, és időnként 50 millió kilométernél jobban megközelítik a Földet. 

Ezek az objektumok segíthetnek a kutatóknak jobban megérteni a Naprendszer keletkezésének történetét, de némelyik olyan pályán halad, amelyen potenciálisan fennállhat annak veszélye, hogy összeütközik a Földdel – emlékeztetett a NASA.

Aszteroida becsapódása a Földbe katasztrofális pusztítást okozhat, és ez az egyetlen olyan természeti katasztrófa, amelynek teljes elhárításához az emberiség nem rendelkezik a megfelelő technológiával

– magyarázta Lindsey Johnson, a NASA bolygóvédelmi illetékese, aki azt is elmondta, hogy a stratégia közzétételével az amerikai űrhivatal országos és nemzetközi szinten is elő szeretné segíteni a munkát a Föld megvédése érdekében.

Borítókép: a NASA modellképe egy aszteroidáról (Fotó: NASA) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.