Éhes kecskebanda terrorizálja a lakosokat

Felfalták a kerti sövényeket, virágokat rágcsáltak, az utcán szaladgáltak, és még a szupermarketek parkolóiban is verekedtek.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 04. 20. 9:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éhes kecskebanda terrorizálja a csendes tengerparti városka lakóit és verekednek a boltok parkolóiban – írja a Mirror

A Conwy-i Tanács megállapította, hogy a kecskéket nem lehet törvényesen megfékezni, és azok engedetlen viselkedésükkel folyamatosan károkat okoznak. Átrágják az ágyáson lévő növényeket és a kerítéseket az észak-walesi Llandudno faluban, ezzel rengeteg bosszúságot okoznak a lakóknak.

A lakosok emiatt sürgették a tanácsot, hogy találjon módot az állatok kóborlásának visszaszorítására, de a földtulajdonosoknak azt mondták, hogy az ő felelősségük, hogy megvédjék magukat és házaikat.

Az eset azután következett be, hogy a kasmírkecskék állítólag felfalták a kerti sövényeket, virágokat rágcsáltak, az utcán szaladgáltak, és még a szupermarketek parkolóiban is verekedtek.

„A llandudnói kecskék több mint száz éve vadon kóborolnak, és eredetileg Viktória királynő ajándékozta őket Lord Mostynnak” – számolt be a Conwy-i Tanács.

Az ajándékba adott kecskék azonban elvadultak, ezért vadállatnak minősülnek, s így egyetlen személy vagy szervezet sem felelős jogilag a llandudnói állományért, és csak akkor válhatnak valakinek a tulajdonává, ha bezárják őket. Ezt azonban senki sem teszi meg, így a kecskék nyugodtan garázdálkodhatnak tovább. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.