Sürgős Gmail figyelmeztetést adott ki a Google egy átverés miatt

Minden e-mail-felhasználónak oda kell figyelnie, különösen akkor, ha olyan üzenetet kap, amely azt állítja, hogy a YouTube-tól jött.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 04. 06. 16:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gmail és más e-mail platformok felhasználóit arra kérik, hogy vigyázzanak egy új adathalász-kampánnyal, amely hamis YouTube e-maileket használ személyes adatok ellopására – írja a Mirror. 

Minden e-mail-felhasználónak oda kell figyelnie, különösen akkor, ha olyan üzenetet kap, amely azt állítja, hogy a YouTube-tól jött. A rendkívül népszerű videónéző szolgáltatás arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy az online csalók adathalászkampányt indítottak, amelynek célja személyes adatok, például e-mail-címek és jelszavak ellopása.

A hamis e-mail, amely világszerte elterjedt a postaládákban, hihetetlenül valódinak tűnik, és a csalók megpróbálják rávenni a felhasználókat, hogy veszélyes linkekre kattintsanak. Azt sugallják, hogy a YouTube-hoz való hozzáférés blokkolva lesz, ha nem fogadják el az új feltételeket.

Ezt az e-mailt azért küldtük, hogy értesítsük Önt az új szabályokról. Kérjük, használja a linket a dokumentum letöltéséhez. 

FIGYELEM!  7 nap áll rendelkezésére, hogy átnézze és válaszoljon

 - áll az üzenetben.

Hogy a dolog még hitelesebbnek tűnjön, az e-mail azt állítja, a [email protected] nevű feladótól érkezett – ez egy olyan cím, amelyet a Google tulajdonában lévő cég ténylegesen használ.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.