Megtalálták a cápatámadásban eltűnt szörfös deszkáját és búvárruháját

Dél-Ausztráliában megtalálták a két nappal ezelőtti cápatámadás áldozatának szörfdeszkáját és búvárruhája egyes darabjait. A rendőrség hétfőn közölte, hogy folytatja a keresést a további maradványok után.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 15. 9:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 éves Simon Baccanello tanárt szombaton érte cápatámadás, miközben másokkal együtt szörfözött otthona közelében, a Dél-Ausztrália államban lévő Elliston partjainál. Megsérült szörfdeszkáját nem sokkal később megtalálták.

A helyi állami katasztrófavédelmi szolgálat vezetője, Trevlyn Smith a News Corp. globális médiavállalatnak elmondta, hogy a szörfdeszka közepén egy harapás nyoma volt felfedezhető.

A dél-ausztráliai rendőrség közölte, hogy más, cápatámadásra utaló tárgyakat is találtak vasárnap a helyszín közelében lévő Walkers Rock településnél.

„Az egyik tárgy egy búvárruha anyagának tűnik, a többi pedig valószínűleg a szörfdeszka fehér polisztiroldarabjai”

– áll a rendőrség közleményében. A bizonyítékokat törvényszéki elemzésre küldik.

Ez volt az első halálos kimenetelű cápatámadás Ausztráliában február 15-e óta, amikor egy úszót egy 4,5 méteres fehér cápa (Carcharodon carcharias) támadott meg a kontinensnyi ország délkeleti részén lévő Sydney egyik strandjánál.

Kevesebb mint két héttel korábban a délnyugati Perth közelében egy 16 éves fiút ért támadás, aki vízibicikliről ugrott egy folyóba. Feltehetően egy bikacápa (Carcharhinus leucas) ragadta el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.