Putyin és Tyereskova találkozott egymással + fotó

Negyvennyolcszor kerülte meg a Földet az első női asztronauta.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 16. 20:56
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. május 30. Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországi Kreatív Gazdaság Fejlõdés címû kiállításon a moszkvai Zotov Kulturális és Oktatási Központban tett látogatásán 2023. május 30-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Szentpéterváron fogadta Valentyina Tyereskovát, a világ első női űrhajósát 2023. június 16-án abból az alkalomból, hogy napra pontosan hatvan évvel ezelőtt lőtték ki a kozmoszba Tyereskovát.

PUTYIN, Vlagyimir
Fotó: MTI/AP/Pool/Kreml/Grigorij Sziszojev

Az első női asztronauta a Vosztok-6 fedélzetén utazott a világűrbe, ahol nem kevesebb, mint 48-szor kerülte meg a Földet az alatt a 71 óra alatt, amíg az űrben tartózkodott. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó:MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.