Nincs mindig elegendő ideje a főzésre? Esetleg szeretne spórolni a konyhapénzen? Nos, akkor a Mindmegette átal összegyűjtött módszerek nagy segítséget nyújthatnak mindkét területen.
Takarékos ugyan, de könnyen ráunhat
Sarah Rossi ételblogger is úgy véli, hogy a fenti módszerrel energiát takaríthatunk meg, hiszen nem kell annyiszor bekapcsolni a tűzhelyet, és kevesebbet is mosogatunk, illetve az idővel is spórolhatunk, mert ritkábban főzünk.
A BBC cikke szerint az előnyök ellenére a rendszeres főzés gyakran unalmassá válhat, ugyanis rövid időn belül ugyanazok az ételek kerülnek az asztalra. Ráadásul ehhez megfelelő méretű fagyasztóra is szükség van, amivel nem biztos, hogy mindenki rendelkezik.
Izgalmas ételek születhetnek
Éppen ezért Rossi egy olyan étkezési tervet dolgozott ki, amelynek segítségével úgy takaríthatunk meg időt és pénzt, hogy közben a változatosságról sem kell lemondani. A fő hangsúly itt az előkészítésen van.
Olyan fontos alapanyagokat főzök nagyobb mennyiségben, amelyeket utána könnyen fel lehet használni különféle gyors vacsorákhoz. Így sokkal egyszerűbb lesz a főzés, miközben izgalmas ételek születnek
– árulta el a titkát az ételblogger.
Legyen hatékony és az ízek bajnoka
Például megfőzhet vagy megsüthet egy egész csirkét, amit utána különféle finom vacsorák elkészítéséhez használhat fel. Kreálhat belőle egy csilis csirkés babot, a következő nap összedobhat egy tésztasalátát, a harmadik napon pedig főzhet mellé paradicsomszószt. Ez utóbbit nagyobb mennyiségben is lehet készíteni, amiből utána kiváló tésztaszósz lehet.
Rossi szerint egy profi házi szakács a gyorsaság, a hatékonyság, valamint az ízek és az élvezet bajnoka a konyhában.
További tippeket, tanácsokat a témában a Mindmegette vonatkozó cikkében talál. Kattintson ide!
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)