A paradicsom igazi sztár a magyar konyhában: ott van a lecsóban, feldobja a friss salátát, és mi tagadás, egy zsíros kenyér mellé is tökéletes választás. De van egy apróság, amit sokan elrontanak vele – a hűtőbe teszik, pedig ott épp azt veszti el, amitől olyan finom: az ízét és az állagát. A Mindmegette megmutatja, hogyan marad friss a paradicsom.

Legyen szó koktélparadicsomról, szilvaparadicsomról vagy egy jóféle ökörszívről, mindegyik isteni finom. De csak akkor, ha otthon megfelelően van tárolva. Ha nem teszi hidegre, olyan ízeket hoz ki magából, amit talán eddig észre sem vett!
Annak, hogy a paradicsomot nem szabad hűtőbe tenni, nagyon egyszerű oka van. A hűtés lelassítja a paradicsom érését, és sajnos ezzel együtt el is tompítja az aromáit. A hidegben az állaga lisztes lehet, az íze pedig vízízű – ez pedig egy nyári salátában igazi csalódás. Ahogy a Kitchen Mason gasztroszakértője, Emma elmondta:
A legjobb hely a paradicsomnak a konyhapult, szobahőmérsékleten. De semmiképp se a tűzhely közelében vagy más meleg helyen!
A teljes cikket a Mindmegette.hu oldalon olvashatják el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)