Öt izgalmas töltelék, amelyekkel még finomabb a palacsinta

Lekvár, túró, kakaópor, fahéj, puding, mogyorókrém – a lista már így is hosszú, de van még pár tippünk!

Forrás: mindmegette.hu2020. 08. 08. 14:49
null
Forrás: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lekvár, túró, kakaópor, fahéj, puding, mogyorókrém – a lista már így is hosszú, de a Mindmegette tud még néhány újdonsággal szolgálni!

1. GYÜMÖLCS ÉS TEJSZÍNHAB

A legegyszerűbb töltelékek egyike. Daraboljuk fel a kiválasztott gyümölcsöket minél apróbbra, villával egy kicsit szét is nyomkodhatjuk őket. Halmozzuk a kiterített palacsintára, hajtsuk félbe azt, a tetejére pedig nyomjunk tejszínhabot.

Fotó: pexels.com

2. BANÁN ÉS KAROBPOR

Amerikában a banános-mogyorókrémes az egyik legnépszerűbb töltelék, ehhez hasonló a következő recept. Keverjük ki a karobport egy kevés mézzel vagy agávésziruppal, és kenjük a palacsintára. Halmozzuk rá a vékony szeletekre vágott banánt, és tekerjük fel.

3. MÁK ÉS GYÜMÖLCS

Keverjük ki a darált mákot egy kevés mézzel vagy bármilyen sziruppal, és kenjük a palacsintára. Erre jöhet például az összevágott eper vagy körte. A darált mákot reszelt almával is összekeverhetjük, majd ízlés szerint édesítsük, töltsük a palacsintába, tekerjük fel, és kínáljuk azonnal.

4. DIÓ ÉS ASZALT SZILVA

Áztassuk be egy kicsit az aszalt szilvát, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, majd vágjuk kisebb darabokra. Keverjük hozzá a darált diót, éppen csak annyit, hogy el tudjuk vegyíteni a szilvával. Öntsünk hozzá egy kevés rumot vagy tejet, alaposan keverjük ki, és máris mehet a palacsintába.

5. SAJTKRÉM

Túró helyett használhatunk sajtkrémet is, így selymes tölteléket kapunk. Keverjük ki egy kevés tejjel vagy tejszínnel a natúr sajtkrémet, adjunk hozzá egy kevés vaníliaőrleményt és kristály- vagy nyírfacukrot. Kenjük a palacsintára, ízlés szerint gyümölcsöt is halmozhatunk rá.

Mi a titka a tökéletes madártejnek és vaníliasodónak?

Az angolkrém nevű főzött krém az alapja többek között a madártejnek, a borsodónak, egyes fagylaltoknak, valamint számos sütemény és torta töltelékének.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.