Napi terror 02.05.

2019. 02. 06. 0:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A kabuli kormány ellen fegyveres felkelést folytató radikális iszlamista tálibok keddre virradóra megtámadtak három ellenőrzőpontot az észak-afganisztáni Kunduz városának határában megölve legalább 27 katonát és három rendőrt – közölte Szafiullah Amiri, a tartományi tanács egyik tagja.
  • Fegyveresek behatoltak kedden egy afganisztáni rádióállomás épületébe, ahol tüzet nyitottak, megölve legalább két újságírót – közölték helyi hatóságok.
  • Burkina Fasóban a biztonsági erők 146 dzsihadistával végeztek három terrorellenes műveletben az ország északnyugati felében, a mali határon, miután a szélsőségesek támadást intéztek egy falu ellen, és 14 embert megöltek – közölte a nyugat-afrikai állam hadseregének parancsnoka.
  • Az al-Shabaab terroristaszervezet negyven harcosával végzett az elmúlt hétvégén a szomáliai hírszerzés (NISA) az ország déli részén – áll a NISA közleményében.
  • Egyre több és egyre súlyosabb támadás ér kórházakat és egészségügyi dolgozókat Líbiában – hívta fel a figyelmet az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO).
  • Szinte egyfolytában szedi áldozatait az afganisztáni terrorizmus Fotó: MTI/EPA/GHULAMULLAH HABIBI

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.