Napi terror 02.21.

2019. 02. 21. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Robbantásos merényleteket követtek el csütörtökön az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utolsó szíriai zárványának közelében, legalább 34 ember meghalt.
  • Megölték Szíriában a 2015. november 13-i párizsi merényletek egyik fő szervezőjét. Fabien Clain francia dzsihadistával az amerikai vezetésű nemzetközi terrorellenes koalíció végzett – közölték csütörtökön hivatalos források. Az ő hangja volt hallható a francia nyelvű felvételen, amelyen az Iszlám Állam terrorista szervezet vállalta a 130 halálos áldozatot követelő támadásokat.
  • Házkutatásokat tartott csütörtökön délelőtt a rendőrség Németország Észak-Rajna-Vesztfália, valamint Hessen tartományában. A hatóságok két feltételezett iszlamistát, egy 26 éves házaspárt vettek őrizetbe Hessen tartományban – közölte a frankfurti ügyészség csütörtökön.
  • A dán kormány nem akadályozhatja meg azoknak az állampolgárainak hazatérését, akik csatlakoztak az Iszlám Állam terrorista szervezethez – jelentette csütörtökön a Ritzau dán hírügynökség Soren Pape Poulsen igazságügyi miniszter nyilatkozatát idézve.
  • Az Iszlám Állam terrorszervezet több mint 150 harcosát és azok családtagjait adta át az iraki hatóságoknak csütörtökön az Egyesült Államok vezette nemzetközi terrorellenes koalíció támogatását bíró Szíriai Demokratikus Erők (SDF) – közölték hírügynökségekkel iraki katonai források.
  • Amerikai állampolgár az Egyesült Államokba visszatérni akaró Hoda Muthana, aki Szíriában csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez – állítja a nő családi ügyvédje.
  • Az Iszlám Állam terrorszervezet állásainak felszámolásával egyre több olyan európai állampolgár tér vissza az unióba, aki korábban csatlakozott a terrorszervezethez. Földi László titkosszolgálati szakértő a Karc FM Hangoló című műsorában kiemelte, mindezt úgy tehetik meg, hogy a nyugat-európai országoknak “elképzelésük sincs arra, hogyan védhetnék meg tőlük állampolgárokat?”
  • Szívfájdítónak nevezte a brit belügyminisztérium döntését Shamima Begum, az egykori brit diáklány, miszerint elveszik tőle brit útlevelét. A lány kitart amellett, hogy nincs bizonyíték ellene, s haza akar térni Londonba, miközben a brit társadalom gyakorlatilag egy emberként utasítja el hazatérését.
  • Fabien Clain
    Fotó: MTI

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.