Napi terror 02.22.

2019. 02. 22. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Miközben egyre több dzsihadista kerül a terrorellenes koalíció kezére Szíriában, a nyugati országok is egyre nagyobb dilemmával szembesülnek a soraikban lévő állampolgáraik miatt. A „Visszaengedjük vagy se?” kérdés jelentette jogi kihíváson túl a legnagyobb problémát az okozza, hogy jelenleg az euró­pai származású terroristák pontos számáról is nagyon keveset tudunk.
  • Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték pénteken Ausztráliában azt a férfit, aki két évvel ezelőtt szándékosan gyalogosok közé hajtott az autójával Melbourne-ben, hat ember halálát okozta – köztük egy csecsemőét és egy tízéves kislányét -, további 27-nek pedig sérülést okozott.
  • Pert indított az amerikai kormány ellen a korábban az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez csatlakozó fiatal nő, Hoda Muthana apja lánya visszatérése érdekében csütörtökön.
  • Megtiltották az iraki hatóságok a lakosoknak pénteken, hogy a szíriai határhoz közeli részekre menjenek szarvasgombát szedni, mert attól tartanak, hogy így a szomszédos országból menekülő dzsihadisták közéjük vegyülve juthatnak be iraki területre – közölték iraki katonai források, hozzátéve, a határőrizetet is megszigorították.
  • Fotó: YouTube

     

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.