Napi terror 02.25.

2019. 02. 25. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kormánypárt megfosztaná német állampolgárságuktól az Iszlám Állam terrorszervezet azon tagjait, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek.
  • Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a terrorizmus elleni közös harc fokozására szólította fel az Európai ­Uniót a szervezet és az Arab Liga tegnap Sarm-es-Sejkben megkezdődött első csúcstalálkozójának megnyitóján.
  • Újabb tárgyalási fordulót tartottak hétfőn Dohában az afganisztáni rendezés céljából a radikális iszlamista tálibok magas rangú vezetői Zalmay Khalilzaddal, az Egyesült Államok afganisztáni és pakisztáni ügyekkel foglalkozó különmegbízottjával.
  • Megölték az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet harmincöt dzsihadistáját egy amerikai légicsapásban, amelyet Szomália központi részén, az etióp határ közelében hajtottak végre – közölte hétfőn az Egyesült Államok hadseregének afrikai parancsnoksága (Africom).
  • Barhám Száleh iraki elnök hétfőn Párizsban bejelentette, hogy Irakban állítják bíróság elé az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek azt a 13 francia tagját, akiket az Egyesült Államok támogatását bíró Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd-arab ernyőszervezete adott át Iraknak. Emmanuel Macron nem erősítette meg, hogy tényleg franciákról van szó.
  • Fotó: MTI

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.