Napi terror 02.28.

2019. 02. 28. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Több tucat ember holttestét rejtő tömegsírra bukkantak az Iszlám Állam szélsőségeseitől elfoglalt területeken a kelet-szíriai Baghúz térségében – közölte Adnán Afrín, a dzsihadisták ellen harcoló kurd-arab ernyőszervezet egyik parancsnoka.
  • Autóba rejtett pokolgép robbant Szomália fővárosában. Az öngyilkos merényletben legalább tíz ember meghalt és több épület is megsemmisült Mogadishu legforgalmasabb utcájában – közölte a rendőrség. Elkövetőként az al-Shabaab nevű iszlamista csoport jelentkezett.
  • Svédország szigorítani akarja terrorellenes törvényeit, a jövőben büntetnék a terrorszervezeti tagságot és az ilyen csoportosulások támogatását is – jelentette be Morgan Johansson svéd igazságügyi miniszter.
  • Több mint száz tálibbal végeztek az afgán biztonsági erők az ország több pontján végrehajtott katonai műveletek során – közölte az afgán védelmi minisztérium.
  • Dzsihadista támadások miatt 2017 óta csaknem 2000 iskolát kellett bezárni három nyugat-afrikai országban; Burkina Fasóban, Maliban és Nigerben. Ez összesen több mint 400 ezer gyereket érint – közölte az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapja.
  • A dzsihadisták mészárolták le a tömegsírban megtalált embereket Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.