Napi terror 03.15.

2019. 03. 15. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Mintegy 1300 dzsihadista adta meg magát csütörtökön családtagjaival együtt a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milíciaszövetség tagjainak az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utolsó szíriai zárványa, Baghúz elleni ostromban – közölte az SDF szóvivője Musztafa Bali.
  • Negyvenkilencre emelkedett az új-zélandi Christchurchben két mecset ellen összehangoltan elkövetett pénteki terrortámadás halálos áldozatainak száma – közölte Mike Bush rendőrfőkapitány tévés sajtótájékoztatóján. Az ausztrál férfi a fejére szerelt kamera segítségével a Facebookon élőben közvetítette ámokfutását a Maszdzsid an-Núr mecsetnél.
  • A francia hatóságok pénteken hazaszállították a dzsihadisták gyerekei közül az 5 évesnél fiatalabb árvákat, akik Szíria észak-keleti részén található táborokban voltak – jelentette be a francia külügyminisztérium.
  • Szlovénia kiutasított három boszniai állampolgárt iszlamista kapcsolataik miatt, a hatóságok szerint veszélyt jelentenek az állam biztonságára, a közbiztonságra és a közrendre – közölte a helyi sajtó pénteken.
  • Fotó: MTI

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.