Napi terror 03.19.

2019. 03. 19. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Három ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek tegnap, miután egy fegyveres tüzet nyitott a hollandiai Utrechtben. Az elkövető délelőtt, egy villamoson követte el a merényletet, majd autóval elmenekült a helyszínről.
  • Nem gyengíti meg az Iszlám Állam dzsihadista szervezetet az, hogy evakuálták utolsó szíriai zárványából, Baghúzból „a gyengéket és szegényeket” – jelentette ki a szélsőséges fegyveresek szóvivője, Abi al-Hasszán al-Mudzsahír egy hangfelvételen, amelyet a terrorszervezet fő médiumának számító al-Furkán tett közzé hétfőn.
  • Komoly jelek utalnak arra a holland rendőrség keddi bejelentése szerint, hogy az előző napi, három halottal járó lövöldözés egy utrechti villamoson, terrorista indíttatásból elkövetett támadás volt.
  • Csak néhány órát tartózkodott Budapesten az új-zélandi terrorcselekmény elkövetője, és a Terrorelhárítási Központ (TEK) eddigi ismeretei szerint ezalatt nem lépett kapcsolatba senkivel.
  • Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.