Napi terror 03.25.

2019. 03. 25. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Embercsempészetből élt Hasszán F., miután az Iszlám Állam vereségét látva elmenekült Szíriából. A terrorszervezet egyik vezetőjeként maga is részt vett emberek lefejezésében, amit egy videófelvétel is bizonyít. A férfit a belga titkos­szolgálat azonosította elsőként, ők is adhatták át a bizonyítékot a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, akik három nappal korábban fogták el az azóta letartóztatásba helyezett gyanúsítottat.
  • Az afgán biztonsági erők több tucat tagja halt meg a kormánnyal szemben álló, szélsőséges tálibok fegyveres támadásaiban a dél-afganisztáni Hilmend tartományban – közölték helyi tisztségviselők.
  • Mintegy 400, robbantással fenyegetőző „telefonos terroristát” és e-mail-küldőt azonosítottak az orosz hatóságok, közülük többek ellen büntetőeljárás indult – közölte Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára az Izvesztyija című napilapban megjelent nyilatkozatában.
  • Nemzetközi különbíróság felállítását kérte Északkelet-Szíriában hétfőn a nemzetközi közösségtől az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szíriai „kalifátusának” véget vető Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milíciaszövetség az elfogott dzsihadisták ügyének tárgyalására.
  • Huszonnyolc ember ellen emelt az ügyészség vádat Egyiptomban. Azzal gyanúsítják őket, hogy az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorhálózatok helyi szervezeteinek a nevében merényletekre készültek.
  • Három orosz katona életét vesztette Szíriában, amikor február végén terrorista támadás érte őket – közölte az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint a támadókat azonosították, és az incidensért felelős csoport több mint 30 fegyveresét megsemmisítették.
  • A terrorizmussal gyanúsított férfit védett konvojban szállították a bíróság épületébe
    Fotó: Teknős Miklós

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.