Napi terror 03.27.

2019. 03. 27. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A görög titkosszolgálatokkal működik együtt, állította a letartóztatásáról döntő vasárnapi tárgyalásán a menekültjogi okmányai szerint 27 éves, szír állampolgárságú, Hasszán F.-ként emlegetett férfi, akit állítása szerint Görögországban öt gyereke és felesége vár. Szakértőnk szerint nincs olyan európai szolgálat, amely az Iszlám Állam egyik vezetőjével alkudozna.
  • Őrizetbe vettek egy iraki férfit Bécsben, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2018 októberében és decemberében terrortámadásokat követett el németországi vasútvonalakon – közölte a bécsi ügyészség szerdán.
  • Egyértelműen kiderült, hogy a terroristavezérek is használhatják a migránskártyákat, ezért a Fidesz szerint azokat meg kell szüntetni – közölte Halász János, a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
  • Az osztrák kormány nem tolerál egyetlen veszélyes ideológiát sem, bármelyik oldalról jöjjön is – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár újságíróknak szerdán, a kormányülést követően.
  • Felhatalmazást kaptak az új-zélandi titkosszolgálatok az alaposabb és mélyrehatóbb megfigyelésre az 50 halálos áldozatot követelő christchurch-i mészárlás után – közölte szerdán a hírszerzésért felelős új-zélandi miniszter.
  • A budapesti Kisebbségi Jogvédő Intézet abban bízik, hogy a román legfelsőbb bíróság április 9-ére várható határozata után hazatérhet a családjához a terrorizmus vádjával elítélt és fogva tartott Beke István és Szőcs Zoltán.
  • Fotó: REUTERS/Yaser Al-Khodor

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.