Napi terror 04.01.

2019. 04. 01. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A Budapesten elfogott és terrorizmussal gyanúsított Hassan F. csak Görögországban használható, havonta százötven euró elköltésére alkalmas bankkártyáját letiltották, mert nem jelent meg a havonta szükséges helyszíni ellenőrzésen – közölte Natasha Bertaud, az Európai Bizottság illetékes szóvivője hétfőn Brüsszelben.
  • Kegyetlennek és embertelennek nevezte az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala az új, szigorított brunei büntető törvénykönyvet hétfőn, és felszólította délkelet-ázsiai ország kormányát, hogy ne léptesse életbe a módosításokat. Az április 3-tól érvényes új jogszabályok megkövezéssel büntetnék a melegeket és a házasságszédelgőket, míg a tolvajoknak kézlevágást helyeznek kilátásba. Halállal lakolhatnának az erőszaktevők, a rablók és Mohamed próféta becsmérlői is, az abortuszért pedig nyilvános megkorbácsolás járna.
  • A Saria-törvénykezés nagy előszeretettel alkalmaz erőszakot a büntetéseknél
    Fotó: MTI/EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.