Napi terror 04.21.

2019. 04. 21. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Három keresztény templomot és négy szállodát ért robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán, olyan helyeken, ahol turisták is nagy számban megfordulnak. Legkevesebb 207 ember meghalt – jelentették különböző helyi források. Rendőrségi források újabb közlése szerint jelenleg a sebesültek száma 450. A halálos áldozatok között legkevesebb 35 külföldi van, közülük eddig egy portugál állampolgárt azonosítottak hivatalosan. A kormány országos kijárási tilalmat rendelt el vasárnap kora estétől hétfő reggelig. Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint jól átgondolt, megszervezett támadássorozatot követtek el.
  • Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.
  • A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban az M1 aktuális csatornának.
  • Megdöbbentő üzenete van a húsvéti Srí Lanka-i merényleteknek, hiszen a távoli földrészen történtek az egész világ keresztényei ellen is irányultak – írta közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt.
  • A szaúd-arábiai biztonsági erők végeztek az Iszlám Állam terrorszervezet négy fegyveresével, mert a terroristák egy állambiztonsági épületen akartak rajtaütni; a terrorszervezet az általa működtetett Aamák hírügynökség útján jelentkezett a támadás elkövetőjeként.
  • Fotó: MTI/AP/Eranga Jayawardena

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.