Napi terror 04.22.

2019. 04. 22. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Jelentősen, 290-re emelkedett a Srí Lanka-i templomokat és szállodákat ért robbantásos merényletek halottainak száma – közölte a helyi rendőrség szóvivője hétfőn. Ruvan Gunasekera szerint a sebesültek száma hozzávetőleg ötszáz. Az amerikai külügyminisztérium figyelmeztetést adott ki a szigetországba utazó állampolgárai számára.
  • Támadás ért egy katonai tábort vasárnap Maliban a központi fekvésű Koulikoro régióban, a fegyveres erők legkevesebb tizenegy tagja életét vesztette, tizenöt támadóval végeztek – közölte a hadsereg és egy helyi tisztségviselő.

  • Hét öngyilkos merénylő követte el a Srí Lanka-i templomokban és hotelekben csaknem egyszerre végrehajtott hat támadást – mondta el egy kormányzati igazságügyi orvosszakértő hétfőn. Közben a kormány újabb kijárási tilalmat rendelt el.

  • Az Iszlám Állam terrorszervezet egykori, Srí Lankára visszatért tagjai vagy más beszervezettjei állhatnak a vasárnapi merényletsorozat mögött – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában hétfőn.

  • Egy Srí Lanka-i szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el a több mint 290 halálos áldozatot követelő húsvétvasárnapi támadásokat – számolt be Radzsita Szenaratne kormányszóvivő és egészségügyi miniszter hétfőn. A rendőrség detonátorokra és robbanószerkezetekre bukkant a robbantások helyszínének közelében.

  • Őrizetbe vettek Szaúd-Arábiában hétfőn 13 személyt terrorista támadások tervezésével kapcsolatban, egy nappal azután, hogy az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet négy fegyverese megtámadott egy állambiztonsági épületet Zulfi városában – adta hírül az SPA szaúdi állami hírügynökség.
  • Fotó: MTI/AP/Eranga Jayawardena

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.