Napi terror 04.24.

2019. 04. 24. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Magára vállalta tegnap az Iszlám Állam (ISIS) a Srí Lanka-i terrortámadások elkövetését. Egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy valóban ők a felelősek, mindenesetre a helyi hatóságok korábban is gyanították, hogy az elkövetéssel gyanúsított Nemzeti Tauhíd Dzsamaat kapcsolatban állhat külföldi terrorszervezetekkel. A szigetország kormányfője jelezte, noha 42 főt már letartóztattak, további merényletek is elképzelhetők, mivel az elkövetők egy része szökésben van.
  • Autóba rejtett pokolgép végzett egy emberrel Damaszkusz déli részén szerdán, és robbantást jelentettek az északnyugat-szíriai Idlíb tartományból is, ahol a mentőalakulatok már tizenhét halottról számoltak be.
  • Várhatóan május közepén hoz ítéletet a Szegedi Törvényszék annak a kurd házaspárnak az ügyében, amelynek tagjait, mivel a Kurdisztáni Munkáspárt (Partiya Karkeren Kurdistan, PKK) kötelékében szolgáltak, terrorizmus finanszírozásával vádolja az ügyészség.
  • Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Haszan F. letartóztatását – tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-t.
  • A dán külügyminisztérium szerdán közölte, hogy életben van az a két dán állampolgár, akikről nem volt hír Srí Lanka-i merényletek után.
  • A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 11 millió forint értékű humanitárius gyorssegélyt nyújt a terrortámadások sújtotta Srí Lanka számára – tájékoztatta Magyar Levente, a minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t szerdán közleményben.
  • Fotó: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.