Napi terror 05.27.

2019. 04. 27. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Tizenöt ember – köztük hat gyermek – holttestére bukkantak Srí Lanka keleti részén egy lakóházban, abban a körzetben, ahol korábban lövöldözés tört ki a biztonsági erők és fiatal muszlimok között – közölte a hadsereg szóvivője.
  • A Srí Lanka-i elnök betiltotta azt a két iszlamista csoportot, amelynek tagjai elkövethették a több mint 250 emberéletet követelő robbantásos merényleteket.
  • Gyűjtést hirdet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett terrortámadások sérültjei, az áldozatok családtagjai javára és a megrongált templomok helyreállítására – közölte a testület sajtószolgálata az MTI-vel.
  • Horváth József biztonságpolitikai szakértő arra figyelmeztet, hogy a radikális iszlám terjeszkedésének olyan kis ország is célpontja, mint Srí Lanka.
  • Egy ismeretlen lövöldözni kezdett a dél-kaliforniai Poway zsinagógájában, legalább négyen megsebesültek, egy embert őrizetbe vettek – közölték a helyi hatóságok. Később kiderült, hogy a támadásnak halálos áldozata is van.
  • Újabb bizonyítékok érkeznek jövő héten a belga hatóságoktól az Iszlám Állam (ISIS) emírjének tartott Hasszán Farhud szíriai terrorista szerepvállalásáról. Ezekkel a bizonyítékokkal csütörtökön fogják szembesíteni a gyanúsítottat — tudta meg a Magyar Nemzet. A szír férfit közben hazugságvizsgálatnak vetették alá. Megerősödhetett az alapos gyanú, hogy Hasszán Farhud valóban ISIS-terrorista.
  • Tömegbaleset volt a kaliforniai Sunnyvale városban, a rendőrök szerint az elkövető szándékosan hajtott a tömegbe.
  • Azt még senki nem tudja, mikor lesz ismét béke és nyugalom Sri Lankán
    Fotó: MTI/EPA/M.A. PUSHPA KUMARA

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.