Napi terror 07.02.

2019. 07. 02. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Letartóztatták Srí Lankán Pudzsit Dzsajaszundra rendőrfőparancsnokot és a volt védelmi minisztert, Hemasiri Fernandót, mert nem tettek meg mindent a Húsvétvasárnap elkövetett merényletek megelőzése érdekében – Ruvan Gunaszakera rendőrségi szóvivő kedden.
  • A maffiacsoportokhoz hasonló rendszer alapján működött a Kutayni klán nevű dzsihadista hálózat, amelynek tagjait nemrégiben tartóztatták le Spanyolországban, számolt be a spanyol sajtó. A szervezetet a család feje vezette, meghatározók voltak a családi szálak, a bizalmi viszony és a szigorú megtorlás. A Szíriából érkező család kívülről integrációs sikertörténetnek tűnt: jó életvitellel, virágzó vállalkozásokkal, míg a háttérben a szíriai dzsihadista szervezet finanszírozása folyt.
  • Terrorizmus gyanújával három embert őrizetbe vett az ausztrál rendőrség kedden Sydneyben.
  • Katonák a Szent Antal tempomnál Srí Lanka fõvárosában, Colombóban 2019. április 21-én Húsvétvasárnapon végrehajtott robbantásos terror támadás után
    Fotó: MTI/AP/Eranga Jayawardena

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.