Napi terror 07.03.

2019. 07. 03. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Felrobbantotta magát egy terrorizmussal gyanúsított 23 éves férfi Tuniszban, hogy elkerülje elfogását – közölték a hatóságok, négy nappal a tunéziai fővárosban elkövetett öngyilkos merényletek után. A helyi média beszámolói szerint a gyanúsított azután léptette működésbe a testére erősített robbanómellényt, hogy a biztonsági erők őt üldözőbe vevő tagjai bekerítették egy villamosmegálló közelében. A terrorista a helyszínen életét vesztette, más áldozata nincs az incidensnek – közölte a belügyminisztérium.
  • Őrizetbe vett a török rendőrség három török és három szír állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tagjai az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség, amely két orosz nő elfogásáról is hírt adott, akiket szintén a terrorista szervezetben való részvétellel gyanúsítanak.
  • Az Egyesült Államok felvette a Beludzsisztáni Felszabadító Hadsereg (BLA) nevű pakisztáni szakadár szervezetet a terrorszervezetek listájára.
  • A tuniszi robbantásnak szerencsére nem volt ártatlan áldozata, csak a terrorista halt meg
    Fotó: MTI/EPA/Mohamed Messzara

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.