Napi terror 07.12.

2019. 07. 12. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Tizenhárom éves gyerek robbantotta fel magát a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban egy esküvőn pénteken, a merényletnek legalább öt halottja és több mint negyven sebesültje van – közölték helyi hatósági források.
  • Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hét tádzsikisztáni tagját ítélték hosszú börtönbüntetésre pénteken Oroszországban – jelentette az orosz állami média. Az elítéltek egy vonatot próbáltak meg kisiklatni 2017-ben.
  • Legalább 13 polgári személy halt meg pénteken Bassár el-Aszád elnök hadseregének Északnyugat-Szíriában végrehajtott légitámadásaiban, hárman közülük Idlíb városában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). A dzsihadista lázadók kezén lévő beékelődésben egyre intenzívebbek a kormányerők légicsapásai.
  • Legalább tíz halálos áldozata van annak a fegyveres támadásnak, amelyet az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet harcosai hajtottak végre péntek este Kismayo szomáliai kikötőváros egyik szállodájában – közölte egy helyi tisztviselő.
  • Fotó: MTI/EPA/Szajed Musztafa (A kép illusztráció)

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.