Napi terror 08.06.

2019. 08. 06. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Közel 300 millió dollárja maradt az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek az iraki és szíriai területeken kikiáltott „kalifátusának” bukása után – áll Antonió Guterres ENSZ-főtitkár hétfőn közzétett jelentésében, amely felhívja a figyelmet arra a potenciális veszélyre is, amelyet a jelenleg őrizetben lévő terroristák jelentenek, és nem zár ki újabb terrorcselekményeket.
  • A FBI bevonását célzó politikai akaratot jelez, hogy az államügyész belső terrorizmusnak nyilvánította a szombati El Pasó-i lövöldözést – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója kedden az M1 aktuális csatornán.
  • A kiutazás feltételeinek megteremtéséig, de legfeljebb szeptember 15-ig meghosszabbította a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét a Nyírbátori Járásbíróság – írta a Magyar Hírlap keddi számában.
  • Ébernek kell maradni, tekintettel ugyanis az utóbbi években elkövetett ismétlődő támadásokra az elkövetkező hónapokban újabb terrortámadások elkövetésének kockázata áll fent Európa területén – jelentette ki Didier Reynders belga külügyminiszter a Bel RTL nevű belga tévécsatornának adott nyilatkozatában kedden.

  • Földi László titkosszolgálati szakértő hangsúlyozta: először meg kellett volna akadályozni, hogy az dzsihadista gondolkodás tovább terjedjen, majd titkosszolgálati akciókkal belülről szétbomlasztani a kalifátust.
  •  

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.