Napi terror 08.08.

2019. 08. 08. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Franciaország után Belgiumban is büntetőeljárás indul Salah Abdeslam ellen: a dzsihadistát terrortevékenységben való részvétellel vádolja a szövetségi ügyészség, ami azt jelenti, hogy bizonyítottan tagja lehetett a brüsszeli merényleteket kitervelő és végrehajtó sejtnek, adta hírül a brüsszeli sajtó. A marokkói gyökerű, brüsszeli születésű, de francia állampolgárságú Abdeslam 2016 márciusa óta van rács mögött, jelenleg egy Párizshoz közeli börtönben tartják fogva.
  • A londoni felsőbíróság ítélete szerint megfoszthatók brit állampolgárságuktól azok, akik csatlakoztak az Iszlám Állam terrorista szervezethez. A bíróság erről szóló, precedensértékű ítéletét a The Daily Telegraph című brit lap ismertette csütörtökön.
  • A Belga Vöröskereszt frissen közzétett adatai szerint minden ötödik belga elfogadhatónak tartja a foglyul ejtett terrorista harcosok megkínzását a fontos katonai információk megszerzése érdekében. Egy 16 országra kiterjedő felmérés eredménye pedig azt mutatja, hogy a kínzást elfogadók arány mára átlagosan 36 százalékra nőtt Európában – közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.
  • Ismeretlen elkövetők támadtak rá csütörtökön két kisbuszra Dél-Szudánban, a fegyveresek legalább tizenkét embert – köztük egy gyereket – gyilkoltak meg és további ötöt sebesítettek meg – jelentették helyi rendőrségi források.

    A kép illusztráció

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.