Napi terror 08.29.

Forrás: MTI2019. 08. 29. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Az öt évvel ezelőtt hatalomra került Iszlám Állam terrorszervezetnek sikerült elérnie, hogy a több ezer éve Szíriában és Irakban élő keresztény és zsidó vallású népesség mára gyakorlatilag a teljes eltűnés szélére került. Az iraki Moszulban öt év alatt 15 ezerről 40-re csökkent a keresztények száma. Többen arra hívták fel a figyelmet, hogy Nyugat-Európának sokkal határozottabban kellene fellépnie az érintett közösségek védelmében.
  • Az észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföld állami és rendvédelmi intézményei ellen készülő terrortámadások megakadályozásáról számolt be az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).
  • Elutasította az egykori Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár terrorcsoport több tagjának beadványát a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), a panaszosok börtönbüntetésük lerövidítését próbálták elérni.
  • Fotó: hirado.hu

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.