Napi terror 09.03.

2019. 09. 03. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Terrorizmus és emberiesség elleni bűntett miatt vádat emelt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség kedden Haszan F. ellen, aki a vádirat szerint az Iszlám Állam tagjaként több embert megölt 2015 májusában Homsban. A Fidesz-KDNP határozott álláspontja, hogy a terroristák előtt nem megnyitni kell a határt, hanem lezárni – jelentette ki a KDNP frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján. Nacsa Lőrinc a kormánypártok nevében egyetértését fejezte ki, hogy a nyomozó hatóság a lehető legszigorúbb büntetést, tényleges életfogytiglant kért a szír terroristavezérre. Ifj. Balsai István ügyvéd szerint gyorsan lefolytatja az eljárást a bíróság; 1-1,5 éven belül akár jogerős ítélet is születhet
  • Emelkedett a kabuli pokolgépes merénylet áldozatainak száma: a legfrissebb, keddi adatok szerint 21-en vesztették életüket és 119-en sebesültek meg a támadásban. Az áldozatok között van az afganisztáni román külképviselet két munkatársa is.
  • A Magyarországon elfogott szír terrorista élete végéig rács mögött maradhat

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.