Napi terror 09.09.

2019. 09. 09. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Legkevesebb húsz ember életét vesztette két terrortámadásban vasárnap Burkina Faso északi részén – közölték biztonsági források.
  • Az Egyesült Államok felfüggesztette a béketárgyalásokat az afganisztáni tálib lázadókkal egy minapi kabuli merényletük miatt – jelentette be Donald Trump amerikai elnök szombat este a Twitteren. Trump elárulta azt is, hogy eredetileg titkos találkozót szerveztek a tálib vezetőkkel, és tőlük elkülönülten Asraf Gáni afgán elnökkel vasárnapra Camp Davidbe, az amerikai elnökök nyári rezidenciájára, de a csütörtöki merénylet miatt, amelyben meghalt egy amerikai és egy román ­NATO-katona, valamint még tíz ember, lemondta ezt.
  • Elfogtak a németországi Hamburgban hétfőn egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet tagja volt.
  • Tűzoltók és rendfenntartók egy múlt heti kabuli pokolgépes merénylet helyszínén
    Fotó: MTI/AP/Rahmat Gul

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.