Napi terror 10.10.

2019. 10. 10. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Legalább ketten meghaltak, ketten pedig súlyosan megsebesültek abban a merényletben, amelyet tegnap a kelet-németországi Halle zsinagógájánál követtek el gépkarabéllyal felszerelkezve, a zsidó naptár legszentebb napján, jom kippurkor. A német biztonsági szakértők feltételezése szerint szélsőjobboldali elkövető(k) – egyes források szerint ugyanis egyazon férfiról van szó – a zsinagógába akart(ak) betörni, ahol mintegy 70-80 fő tartózkodott. Németországban megerősítették a zsinagógák, pályaudvarok és repülőterek védelmét. – Reméljük, a biztonsági erők minél gyorsabban elfogják az elkövetőt vagy az elkövetőket – közölte Angela Merkel kancellár szóvivője. A kölni érsek szerint dolgozni kell azon, hogy a zsidók többé ne féljenek Németországban.
  • A késsel hadonászó férfi akkor támadt rá Wiranto igazságügyi és belbiztonsági miniszterre, amikor az kiszállt a gépkocsijából. A tárcavezetőt szúrt sebekkel kórházba szállították.
  • A török hadsereg ellenőrzése alá vonta a kijelölt célpontokat Északkelet-Szíriában a szerdán megindított, Béke Forrása fedőnevű hadművelet keretében – közölte csütörtökön a török védelmi minisztérium a Twitteren.
  • A kép illusztráció
    Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.