Napi terror 11.12.

2019. 11. 12. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Háborús készültséget rendeltek el kedden Izrael déli és középső részén, a rádióban arra szólították fel az embereket, csak akkor utazzanak Tel-Avivba és környékére, ha feltétlenül szükséges.
  • Őrizetbe vettek kedden a németországi Offenbachban három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet híveiként terrorcselekményre készültek.
  • Izrael nem akarja, hogy eszkalálódjon a helyzet – jelentette ki kedden Benjámin Netanjahu kormányfő, aki az adódó kiváló lehetőséggel indokolta az Iszlám Dzsihád terrorszervezet gázai katonai vezetőjének hajnali megölését. A történtekre válaszul a terrorista csoport rakétákat lőtt ki Izraelre, amelynek déli és középső részén háborús készültség lépett életbe.
  • Fellebbezést nyújt be a holland állam azon bírósági ítélet ellen, amelynek értelmében segítenie kellene az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez csatlakozott állampolgárok gyerekeinek hazaszállítását Szíriából – jelentette a helyi sajtó kedden.
  • Terrorizmust segítő tevékenység miatt elítélt a rijádi különleges bíróság kedden 38 embert Szaúd-Arábiában.
  • Terrorizmus és a hatalom fegyveres megragadásának előkészítése címén hat krími tatár férfit ítélt 7 és 19 év közötti szabadságvesztésre az orosz déli katonai körzet bírósága kedden Rosztov-na-Donuban.
  • A kép illusztráció
    Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.