Napi terror 12.10.

2019. 12. 10. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Vallási gyűlöletkeltés és háborús uszítás vádjával, az Iszlám Állam (IÁ) támogatása miatt ítélte el kedden Pazardcsikban egy bolgár bíróság Ahmed Mussza radikális imámot és 13 másik bolgár állampolgárt.
  • Végrehajtották a halálos ítéletet kedden Ibrahím Iszmailin, akit azzal vádoltak, hogy köze volt a Mar Mina kopt keresztény templom ellen 2017 decemberében elkövetett merénylethez – közölte az al-Vatan című helyi lap.
  • A lengyel titkosszolgálat elfogott egy merényletet tervező ukrán férfit. Az iszlám hitre áttért férfi állítólag a kelet-lengyelországi Pulawy városában akart robbantani egy autóba rejtett pokolgéppel.
  • A szomáliai al-Shabaab terrorszervezet iszlamistái megrohamoztak egy szállodát kedden a mogadishui elnöki rezidencia közelében.
  • Hat embert megölt és hármat megsebesített egy férfi kedd reggel az észak-morvaországi Ostrava egyik kórházában; az elkövető magával is végzett.
  • A csehországi Ostrava egyik kórházában történt lövöldözés helyszíne (Fotó: EPA/LUKAS KABON)

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.