Vajon csak taktikázott Hosszú Katinka? Bízzunk benne!

Mindössze a hetedik helyen jutott be a tokiói olimpia vasárnap hajnali döntőjébe Hosszú Katinka fő számában 400 vegyesen, amelynek selejtezőjében a 17 éves Mihályvári-Farkas Viktória is megelőzte őt. Ez egyben azt is jelenti, hogy két magyarnak szurkolhatunk a fináléban.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 13:44
null
Fotó: Derencsényi István / MÚSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úszásban a mai selejtezők utolsó magyarjait női 400 vegyesen láthattuk. Ebben a számban és együtt álltak a dobogón a májusi Európa-bajnokságon Budapesten. A háromszoros olimpiai bajnok a világ akkori legjobb idejével győzött, a 17 éves utódjelölt pedig holtversenyben a második helyen végzett mögötte.

Az olimpiai selejtezőben Mihályvári-Farkas a második futamban óriási hajrával a harmadik helyen végzett a japán Ohashi és az amerikai Flickinger mögött 4:35,99-cel. Ezután árgus szemekkel figyelhettük, hogy Hosszú milyen formában úszik a harmadik futamban, hiszen az amerikai válogatón például négyen is jobb időt értek el, mint ő az Eb-n.

Hosszú Katinka Rióban utcahosszal verte a világot, Tokióban nagy küzdelem vár rá Fotó: Derencsényi István / MÚSZ

A szám címvédőjeként a magyar klasszis nem tudott az első háromban végezni a futamában, amelyet a világ idei legjobb idejével rendelkező amerikai Emma Weyant nyert meg magabiztosan. Mögötte a brit Aimee Willmott végzett és a hajrában még a spanyol Mireia Belmonte is megelőzte Hosszút, aki 4:36,01-et úszott. Ezzel a hetedik helyen jutott be a döntőbe, tehát a hatodik legjobb idővel rendelkező Mihályvári-Farkas mögött.

Az a kérdés, hogy csak taktikázott-e Hosszú, hiszen hajnalban következik a döntő, és 400 vegyesen nem könnyű ilyen rövid idő alatt kétszer jól úszni. Erre a kérdésre csak a finálé végén kapunk választ.

Az úszás mai selejtezőiből Hosszún és Mihályvári-Farkason kívül Verrasztó Dávid jutott be a magyar idő szerint vasárnap hajnalban (3.30) kezdődő döntőkbe, ugyancsak 400 vegyesen, a negyedik legjobb idővel a férfiak között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.