időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

Tokió nagy pillanatai – munkatársunk fotói az olimpiáról

Fábik Tibor
2021.08.09. 12:17 2021.08.09. 18:21
Tokió nagy pillanatai – munkatársunk fotói az olimpiáról

Vasárnap Tokióban kialudt az olimpiai láng, véget értek az ötkarikás játékok, és ma este a magyar delegáció utolsó kontingense is hazaérkezik Japánból. A zárás kifejezetten jól sikerült számunkra, hiszen női kajaknégyesünk aranyérmet szerzett, vízilabdában pedig férfi- és női csapatunk is megnyerte a bronzmeccsét. Az összmérlegünk hat arany, hét ezüst és hét bronz, ezzel sem elehetünk elégedetlenek, s amiről nem nagyon szólnak az értékelések: lett tíz negyedik helyezésünk is, a dobogóról kevéssel lemaradók nagy száma is mutatja tokiói csapatunk erejét.
 

De becsüljünk meg minden top 10-es eredményt, és most ezek közül emeljünk ki egyet. Sérüléssel bajlódó triatlonosunknak, Bicsák Bencének a versenye előtti két napban annyira fájt a térde, hogy a lépcsőn is nehézére esett felmenni, de nem lépett vissza, és a hetedik helyen zárt, a magyar triatlon eddigi legjobb olimpiai eredményét elérve. A célban aztán összeesett, de később boldogan nyilatkozta, hogy valóra vált az álma, Magyarországot képviselve bekerült a földkerekség legjobb triatlonosai közé.
 

Kiküldött munkatársunk, Mirkó István fotóriporter ott volt a befutójánál, miként a nagy diadalainknál is. Az elveszített döntője után még nagyon szomorú birkózónkat, Lőrincz Viktort ezüsttel a nyakában már láthatta halványan elmosolyodni, az aranyérmes bátyja, mellett – örüljünk mi is, és köszönjünk sportolóinknak a felejthetetlen pillanatokat.
 

OLIMPIA

Olimpiai ezüstérmesünk: „Nem rossz így befejezni”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.