Tokió nagy pillanatai – munkatársunk fotói az olimpiáról

Mirkó István felvételein visszaköszönnek sportolóink sikerei és a nagy helytállások.

2021. 08. 09. 12:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap Tokióban kialudt az olimpiai láng, véget értek az ötkarikás játékok, és ma este a magyar delegáció utolsó kontingense is hazaérkezik Japánból. A zárás kifejezetten jól sikerült számunkra, hiszen női kajaknégyesünk aranyérmet szerzett, vízilabdában pedig férfi- és női csapatunk is megnyerte a bronzmeccsét. Az összmérlegünk hat arany, hét ezüst és hét bronz, ezzel sem elehetünk elégedetlenek, s amiről nem nagyon szólnak az értékelések: lett tíz negyedik helyezésünk is, a dobogóról kevéssel lemaradók nagy száma is mutatja tokiói csapatunk erejét.
 

De becsüljünk meg minden top 10-es eredményt, és most ezek közül emeljünk ki egyet. Sérüléssel bajlódó triatlonosunknak, Bicsák Bencének a versenye előtti két napban annyira fájt a térde, hogy a lépcsőn is nehézére esett felmenni, de nem lépett vissza, és a hetedik helyen zárt, a magyar triatlon eddigi legjobb olimpiai eredményét elérve. A célban aztán összeesett, de később boldogan nyilatkozta, hogy valóra vált az álma, Magyarországot képviselve bekerült a földkerekség legjobb triatlonosai közé.
 

Kiküldött munkatársunk, Mirkó István fotóriporter ott volt a befutójánál, miként a nagy diadalainknál is. Az elveszített döntője után még nagyon szomorú birkózónkat, Lőrincz Viktort ezüsttel a nyakában már láthatta halványan elmosolyodni, az aranyérmes bátyja, mellett – örüljünk mi is, és köszönjünk sportolóinknak a felejthetetlen pillanatokat.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.